Miesten maajoukkueen päävalmentajahaku kaudelle 2017 – 2018

with No Comments
Miesten maajoukkueen päävalmentajahaku
Kuva: Marko Niemelä

Roller derbyn edelliset miesten maailmanmestaruuskisat järjestettiin viimeksi vuonna 2016 Calgaryssa Kanadassa. 

Suomen maajoukkue sijoittui vuonna 2016 kahdeksannelle sijalle. Tulevat kisat järjestetään Barcelonassa huhtikuussa 2018. 

Suomen maajoukkueen toiminnan koordinoinnista vastaava kotimaisen roller derbyn kattojärjestö Roller Derby Finland ry. RDF hakee nyt työtänsä aloittavaan maajoukkueeseen kaudelle 2017 – 2018 päävalmentajaa.

Päävalmentaja on vastuussa muun valmennustiimin (apuvalmentajat ja manageri) valitsemisesta yhdessä RDF:n hallituksen kanssa. Päävalmentaja vastaa maajoukkueen valmennussuunnitelman ja harjoitusaikataulun laatimisesta ja toimeenpanemisesta. Hän on myös päävastuussa joukkueen kehityksestä ja tuloksista niin MM-kisoissa kuin niihin valmentavissa otteluissakin. Valmentaja voi myös toimia otteluiden strategisena ja motivoivana penkkivalmentajana.

Tehtävään valittu henkilö sitoutuu hoitamaan tehtäväänsä valinnastaan lähtien vuoden 2018 MM-kisoihin saakka.

HAKUEHDOT JA –OHJEET

Hakea voi jokainen Suomessa asuva yli 18-vuotias henkilö, joka kykenee matkustamaan ja jolla on esittää aikaisempaa kokemusta samankaltaisista tehtävissä joko roller derbyn tai muun joukkueurheilun alalla. Hakijalla tulee myös olla hakemuksensa liitteenä allekirjoitettu suosituskirje kotimaiselta tai ulkomaiselta roller derby –seuralta, jonka jäsen hakija ei hakuhetkellä ole. Kirjeestä tulee käydä ilmi, mikä yhteys hakijalla suosittelijaseuraan on, ja millä perusteella seura hakijaa suosittelee.

Täytä linkin takaa avautuva hakemuslomake tehtävään liittyvine ansioluetteloineen (ja mahdollisine suosituskirjeineen) 26.1.2017  kello 16.00 mennessä.

 

Linkki hakulomakkeeseen

 

Hakuajan päätyttyä RDF:n hallitus valitsee parhaimmaksi katsomansa päävalmentajan tulevalle joukkueelle. Valintaprosessin tukena käytetään hakemusten lisäksi:

Edellisen joukkueen jäseniltä kerättyä palautetta

RDF toteutti täysin anonyymin kyselyn vuoden 2016 maajoukkueen jäsenille, jossa tiedustellaan valmennuksen onnistumista maajoukkuekauden aikana ja sitä, millaisia ominaisuuksia valmentajilta toivotaan tulevaa joukkuetta ajatellen.

Asiantuntijalausuntoja ehdokkaista

RDF valitsee ns. asiantuntijapaneelin, jota käytetään hyväksi päätöksenteon tukena. Asiantuntijapaneeliin valitaan noin viisi henkilöä, jotka eivät itse hae päävalmentajan/apuvalmentajan/managerin paikkaa. Asiantuntijapaneeli pyritään kokoamaan edellisen maajoukkueen valmennusjohdosta ja kapteenistosta, naisten maajoukkueen valmennusjohdosta ja RDF:n edustajasta. Maajoukkuevastaava on suoraan yhteydessä valittaviin henkilöihin.

Roller Derby Finland ry:n hallitus tekee päätöksen päävalmentajan valinnasta 15.2.2017 mennessä ja ilmoittaa hakijoille henkilökohtaisesti, jonka jälkeen päävalmentaja kokoaa muun valmennustiimin yhdessä RDF:n hallituksen kanssa. Tiimi voi jakaa vastuualueitaan ja roolejaan keskinäisesti valintojen jälkeen. Valinnat julkistetaan RDF:n verkkosivuilla.

HUOM! Maajoukkueen pelaajahaku avataan myöhemmin talven aikana. Pelaajavalintojen aikataulu tarkentuu valmennustiimin järjestäytymisen jälkeen.

Lisätietoa maajoukkueesta antaa allekirjoittanut.

Niina Sepponen
maajoukkuevastaava
Roller Derby Finland ry.
niina.sepponen@gmail.com