Suomen maajoukkueet ottelevat Ruotsia vastaan Helsingissä

with No Comments

Suomi-Ruotsi

Vuonna 2011 naisten flat-track roller derbyä oli pelattu Suomessa vasta pari vuotta, kun ensimmäinen World Cup järjestettiin Torontossa. Suomen joukkue toi kotiin uskomattoman viidennen sijan jättäen Ruotsin joukkueen juuri ja juuri taakseen kuudennelle sijalle. Tällöin mukana oli 13 joukkuetta, ja neljä kärkisijaa menivät ennalta-arvatusti Yhdysvalloille, Kanadalle, Englannille ja Australialle. Nyt, kolme vuotta myöhemmin derbymaailma on mullistunut lajin suosion räjähdysmäisen kasvun myötä ja haastaja neljän kärkeen löytyy niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Joulukuussa 2014 pelataan jälleen maailmanmestaruudesta, tällä kertaa modernin roller derbyn syntysijoilla Dallasissa, Yhdysvalloissa. Joukkueita kisoihin osallistuu 29.

Silakat Ruotsia vastaan Nina Erweksen ja Onlyn kipparoimina

Team Finland, eli “Silakat 2.0”, ottavat ensimmäisen julkisen askeleen kohti Dallasia lauantaina 1.3., kun rakas vihollinen Pohjanlahden takaa saapuu mittelöimään Pasilaan. Kummankin joukkueen riveissä on runsaasti kokemusta, mutta myös tuoretta verta ja voitonnälkää. Suomen maajoukkueleiriin kuuluu tällä hetkellä 31 pelaajaa, joista 14 pelaa tässä ensimmäisessä tulikokeessa. Rosterista kolmasosa kuului Suomen edelliseen MM-kisajoukkueeseen ja pelasi edellisessä Suomi-Ruotsi-maaottelussa lokakuussa 2011. Kapteeneina sinivalkoista joukkuetta johtavat kokeneet Helsinki Roller Derbyn blokkerit Nina Erwes ja Only, ja Ruotsilta vastataan samalla mitalla, kun puikoissa nähdään eräs pohjoismaisista derbyn uranuurtajista, Karolina Berglöf, eli paremmin ehkä lempinimellään Swede Hurt tunnettu, tällä hetkellä Stockholm Roller Derbyä edustava blokkeri. Kaksi ja puoli vuotta sitten Pasilassa pelattu maidenvälinen mestaruus meni Ruotsiin kuudellakymmenellä pisteellä – miten käy tällä kertaa?

Miesten derbymaajoukkue kohtaa Ruotsin ensimmäistä kertaa 

Roller derbyä on pidetty lähtökohtaisesti naisten lajina, mutta illan toinen maaottelu todistaa viimeistään, että miesten roller derby on paitsi yhtä viihdyttävää, myös vähintään yhtä taidokasta.  Miesten roller derbyn ensimmäiset MM-kisat pidetään maaliskuussa Birminghamissa, Iso-Britanniassa, ja Suomen hyvinkin tuore maajoukkue saa alkulohkon ensimmäiseksi vastustajakseen Yhdysvallat, joka dominoi roller derbyä niin naisten kuin miesten puolella. Ruotsi-peli onkin joukkueelle hyvää harjoitusta ennen kuukauden päästä pidettäviä kisoja.

Suomi-Ruotsi –roller derbyn maaottelu
Pasilan Urheiluhalli, Helsinki
Lauantaina 1.3.2014, ovet klo 15.30
Klo 16.00 Women’s Team Finland vs Women’s Team Sweden
Klo 18.30 Men’s Team Finland vs Men’s Team Sweden
Liput ennakkoon Tiketistä 15 € + palv.maksut, www.tiketti.fi, tai ovelta 17 € käteisellä.