Suomen roller derby –maajoukkue hakee valmennustiimiä

with No Comments

Roller derbyn ensimmäiset epäviralliset maailmanmestaruuskisat järjestettiin Blood & Thunder –lehden toimesta Torontossa vuonna 2011 ja Suomi sijoittui tällöin kolmentoista maajoukkueen joukossa viidenneksi. Laji on ollut jatkuvassa kasvussa tämän jälkeen ja seuraavissa, vuoden 2014 kisoissa joukkueita tulee olemaan luultavasti enemmän, ja taso tulee varmasti olemaan huomattavasti korkeammalla. Tämä vaatii myös maajoukkueen tulevalta kokoonpanolta yhteisiä ponnistuksia. Valmennus- ja huoltojoukkojen on sitouduttava pitkäjänteiseen ja tulokselliseen toimintaan – ja kisoihin lähetettävän joukkueen on edustettava Suomen parasta roller derbyä.

Suomen maajoukkueen toiminnan koordinoinnista vastaa kotimaisen roller derbyn kattojärjestö Roller Derby Finland ry. RDF hakee nyt työtänsä aloittavaan maajoukkueeseen kaudelle 2013 – 2014
‐ päävalmentajaa, joka voi myös toimia peleissä penkkivalmentajana
– apulaisvalmentajaa, joka voi olla myös luistelija tai toimia peleissä penkkivalmentajana
– line-up-manageria
– sekä valmennusvastuusta vapaata joukkuemanageria ja/tai joukkueen huoltajaa

Rooleja voi myös yhdistää/muokata tarpeen ja lopullisen kokoonpanon mukaan, mutta emme etsi päävalmentajaksi ensisijaisesti luistelijaa. Valmennustiimi on vastuussa elokuussa 2013 tehtävistä pelaajavalinnoista yhdessä RDF:n hallituksen valitseman yhteyshenkilön kanssa.

Päävalmentaja vastaa maajoukkueen valmennussuunnitelman ja harjoitusaikataulun laatimisesta ja toimeenpanemisesta. Hän on myös päävastuussa joukkueen kehityksestä ja tuloksista niin MM-kisoissa kuin niihin valmentavissa otteluissakin. Valmentaja voi myös toimia otteluiden strategisena ja motivoivana penkkivalmentajana.
Apuvalmentaja toimii harjoituksien suunnittelussa ja toteutuksessa valmennuksen tukena. Hän voi toimia otteluissa penkkivalmentajana. Kakkosvalmentaja voi myös hakea pelaajaksi joukkueeseen ja toimia otteluissa yhtenä pelaajista päävalmentajan hoitaessa penkkivalmennusta.
Line-up-manageri toimii myös valmennustiimissä rakentaen harjoituskauden ja –otteluiden perusteella tehokkaita pelaajaketjuja ja –yhdistelmiä. Otteluissa lähettää valitsemansa pelaajaketjut radalle.
Joukkueen manageri/huoltohenkilö vastaa joukkueen sisäisestä tiedotuksesta, välinehankinnoista ja –huollosta, pelaajien terveydestä harjoituksissa ja kilpailuissa sekä joukkueen taloudesta yhdessä RDF:n yhteyshenkilön kanssa. Manageri ei ole valmennusvastuussa ja näin ollen ei myöskään vaikuta pelaajavalintoihin. Kaikki tehtäviin valittavat henkilöt sitoutuvat hoitamaan tehtäväänsä valinnastaan lähtien vuoden 2014 MM-kisoihin saakka.

HAKUEHDOT JA –OHJEET:
Hakea voi jokainen Suomessa asuva yli 18-vuotias henkilö, joka kykenee matkustamaan ja jolla on esittää aikaisempaa kokemusta samankaltaisista tehtävissä joko roller derbyn tai muun joukkueurheilun alalla. Päävalmentajaksi hakevalla tulee myös olla hakemuksensa liitteenä allekirjoitettu suosituskirje kotimaiselta tai ulkomaiselta roller derby –seuralta, jonka jäsen hakija ei hakuhetkellä ole. Kirjeestä tulee käydä ilmi, mikä yhteys hakijalla suosittelijaseuraan on, ja millä perusteella seura hakijaa suosittelee.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi tehtävään liittyvine ansioluetteloineen (ja mahdollisine suosituskirjeineen) 24.5.2013 klo 16:een mennessä RDF:n koordinaattori Sari Vahteralle sähköisesti osoitteeseen sari.vahtera@gmail.com. Mainitsethan hakemuksessasi selkeästi, mihin tehtävään/tehtäviin haet!

Roller Derby Finland ry:n hallitus tekee päätöksen valmennustiimin kokoonpanosta 7.6.2013 mennessä ja ilmoittaa valituille henkilökohtaisesti. Tiimi voi jakaa vastuualueitaan ja roolejaan keskinäisesti valintojen jälkeen. Valinnat julkistetaan Roller Derby Suomi Cupin viidennessä turnauksessa Helsingissä 15.6.2013, sekä samaan aikaan RDF:n verkkosivuilla osoitteessa www.rollerderbyfinland.com.

HUOM! Maajoukkueeseen pelaajaksi pyrkiville järjestetään valintakokeet Helsingissä 31.8. – 1.9.2013. Pelaajaksi voivat pyrkiä kaikki yli 18-vuotiaat naiset, joilla on Suomen kansalaisuus. Valintakokeista tiedotetaan sivuillamme erikseen ja pelaajavalinnoista antaa lisätietoja Janica Saxelin, janica.saxelin@gmail.com, puh. 050 596 0919.

Lisätietoa maajoukkueesta antaa Sari Vahtera, sari.vahtera@gmail.com, puh. 044 3078971.

Raisa Siivola
puheenjohtaja
Roller Derby Finland ry.
www.rollerderbyfinland.com