Suomi Cupin joukkue-esittelyssä Tampere Roller Derby All-Stars

with No Comments

Tampere Roller Derbyn A-joukkue on pelannut Suomi Cupin mestaruussarjassa sen alusta asti. Maailmalla tiimi tunnetaan nimellä All-Stars. Tampereella joukkue tunnetaan sen oikealla nimellä Tampere of Finland. Roller derby elää ja voi hyvin maakunnissa ja juuristaan ylpeät pirkanmaalaiset luottavat tamperelaiseen pelityyliin, vaikka joukkueen ylivoimastrategiat ovatkin savolaisia ja vitsit usein kymenlaaksolaista alkuperää.

Kuva: Anja Wettergren

Tamperelain pelikirja perustuu huippuunsa hiottuihin exceleihin, jotka ohjaavat punavalkoista elämää niin treeneissä kuin pelaajien vapaa-ajallakin. Joukkueen arkea leimaa hallittu kaaoksen tasapaino, jota penkkivalmennuksen tarjoamat elämänhallinnalliset haasteet toisinaan horjuttavat ja kapteenin kaavat ja taulukot pitävät oikealla kurssillaan. Tamperelaista eivät pienet tuulet huojuta ja tavanomaisia tornadoja emme pidä juuri minään.

Kuva: Jean Le Boulanger


Tällä kaudella All-Stars keräsi näillä eväillä runkosarjan parhaat +/- pisteet. Uusien jekkujen lisäksi lupaamme jatkossakin tarjota kisakatsomoille tamperelaisia perusasioita. Tänäkin vuonna keräämme varoja joukkueen ulkomaiden valloitukseen fanituotteilla, jotka naurattavat ja myyvät vain oman seuramme sisällä.

Vuosi sitten Tampereella pelattu Suomi Cupin finaali oli ensimmäinen Suomessa suorana televisioitu roller derby -ottelu. Syksyllä Tampereella järjestetyssä Suomi Cupin runkosarjaottelussa pelasimme historian ensimmäisen WFTDA sanctioned -ottelun Suomessa kehä kolmosen ulkopuolella. Peli oli itseoikeutetusti Turpere-klassikon nimellä tunnettu Tampereen ja Turun joukkueiden välinen kohtaaminen – mikä muu muka?

Tavoitteenamme on jatkaa hyvin alkanutta Suomen ensimmäisten sarjaa tuomalla Suomen Tampereelle finaaleista ensimmäisen kerran pronssia kirkkaampi mitali.

Kuva: Jean Le Boulanger

Pelaajat:

10 Kujanpää
123 Ninni
18 Elina Ruokoranta (C)
20 Suutari
28 Luokkakallio
30 Hanna Kokkonen (CC)
36 Anttila
51 Pallo
56 Naskali
58 Ukumelee
7 Hokita
84 Analia
9 Arja
911 Inka Jousea
93 Korhonen

Coachit:
Deeku, Pietari, Ratakana
Streikka

 

Kuva: Thousandlake films