Suomi naisten roller derbyn MM-kisoihin

with No Comments

Modernin roller derbyn toinen naisten maailmancup järjestetään Dallasissa ensi joulukuussa. Suomi lähtee parantamaan viime kisojen viidettä sijaa liki kolmeakymmentä maata vastaan. Juuri julkaistuun 20 hengen maajoukkueeseen on valittu pelaajia seitsemästä koti- ja ulkomaisesta seurasta

Roller Derby Finlandin koordinoimaa Suomen maajoukkuetta on koostettu viime vuoden syyskuusta lähtien, ja maajoukkueleirille valituista 32 luistelijasta on valmennusjohto valinnut nyt edustavimman kokoonpanon puolen vuoden päästä pelattavaan MM-turnaukseen.
“Tavoitteena on hioa nyt yhteen paras mahdollinen joukkue ja viedä se niin pitkälle kuin mahdollista”, kertoo päävalmentaja Suvi Hokkanen joukkueen tulevista tavoitteista.

Maailman roller derby -kartalla ovat perinteisesti olleet vahvimmilla englanninkielisten maiden joukkueet Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia (Englanti) ja Australia, joissa roller derbyn lajihistoria on pidempi ja harrastajien määrä suurempi kuin muualla. Vuonna 2011 Torontossa ensimmäistä kertaa järjestetyissä Blood & Thunder World Cup -kisoissa Suomi sijoittui viidenneksi heti “neljän suuren” jälkeen, jättäen muun muassa Ruotsin niukasti taakseen. Tällä kertaa kilpailu kärkisijoista on vieläkin kovempaa kuin edelliskerralla, sillä seurojen ja harrastajien määrä ympäri maailmaa on kasvanut vähintään kolminkertaiseksi vuodesta 2011, ja huippumaiden kärki on leventynyt. Eurooppalaisista joukkueista Englannin ja Skotlannin lisäksi mm. Ruotsi, Ranska ja Saksa ovat Suomen lisäksi vahvoja mitaliehdokkaita.

Suomen joukkuetta on leikillisesti kutsuttu edellisistä MM-kisoista lähtien “Silakoiksi”. Mistä moinen lempinimi, Suvi Hokkanen?
“Maajoukkueen ensimmäiset kisapaidat oli tehty hopeisesta kankaasta. Kimallus oli niin hurjaa, että kannattajat askartelivat Kanadassa silakka-kylttejä. Silakka on hieno taistelueläin ja kuvastaa hyvin joukkueen sielunmaisemaa”, Hokkanen selventää. Millainen on siis tulevien kisojen silakkaparvi?
“Sisukas, tiivis – mahtava!”, päävalmentaja myhäilee.

Blood & Thunder Roller Derby World Cup
4. – 7.12.2014, Dallas, Teksas, Yhdysvallat
Roller derbyn Suomen naisten maajoukkue 2014:

Castrén, Anna (Stockholm Roller Derby, SWE)
Ekholm, Sara (Helsinki Roller Derby)
Erwes, Nina (Helsinki Roller Derby)
Koskinen, Joanna (Kallio Rolling Rainbow)
Kosonen, Maria (Helsinki Roller Derby)
Naskali, Janita (Tampere Roller Derby)
Niemensivu, Oona (Stockholm Roller Derby, SWE)
Rinne, Maiju (Helsinki Roller Derby)
Ruokoranta, Elina (Tampere Roller Derby)
Rönkkö, Essi (Granite State Roller Derby, USA)
Saarinen, Ina (Kallio Rolling Rainbow)
Salaspuro, Kata (Kallio Rolling Rainbow)
Sarrala, Tuisku (Bristol Roller Derby, UK)
Saxelin, Janica (Helsinki Roller Derby)
Saxelin, Taru (Helsinki Roller Derby)
Savolainen, Mia (Helsinki Roller Derby)
Suni, Nina (Kallio Rolling Rainbow)
Suominen, Iiris (Helsinki Roller Derby)
Vidjeskog, Linda (Helsinki Roller Derby)
Vikman, Kajsa (Crime City Rollers, SWE)