Suomi sijoittui viidenneksi roller derbyn MM-kisoissa

with No Comments

Suomen edustusjoukkue sijoittui viidenneksi Roller Derbyn maailmanmestaruuskilpailuissa. Altavastaajana Torontossa järjestettyyn ”Blood & Thunder Roller Derby World Cup 2011” -turnaukseen lähtenyt Team Finland yllätti kaikki nousemalla huiman loppukirin seurauksena turnauksen toiseksi parhaaksi eurooppalaiseksi joukkueeksi.

“Lähdimme Torontoon tavoitteena päästä pelaamaan maailman parhaiden kanssa, ja olisimme olleet tyytyväisiä jo kymmenen parhaan joukkoon pääsemiseen”, kertoo Team Finlandin apulaisvalmentaja Eeva Partanen.

Turnauksen viimeisessä ottelussaan Suomi kukisti Ruotsin pistein 126-100.

”Olemme paitsi täysin ällikällä lyötyjä niin myös enemmän kuin tyytyväisiä joukkueen suoritukseen. Ja mikä tärkeintä, Ruotsikin voitettiin. Tämän vuoden joukkue asetti riman todella korkealle seuraavia MM-kisoja ajatellen.”

Maailmanmestaruuden voitti kisojen ennakkosuosikki ja lajin mahtimaa Yhdysvallat ennen Kanadaa ja Englantia. Turnaukseen osallistui joukkueita 13 maasta.

“Ilmapiiri kisoissa oli aivan huikea, kaikki joukkueet kannustivat toisiaan. Olimme lähtökohtaisesti altavastaajia, mutta koko joukkueen vuoden työ tuotti tulosta. Kukaan ei varmasti olisi uskonut etukäteen, että Suomi olisi Euroopan toiseksi paras Roller Derby -maa”, joukkueen kapteeni Suvi Hokkari summaa.

BLOOD & THUNDER ROLLER DERBY WORLD CUP 2011

1. USA
2. Kanada
3. Englanti
4. Australia
5. Suomi
6. Ruotsi
7. Ranska
8. Uusi-Seelanti
9. Saksa
10. Irlanti
11. Skotlanti
12. Brasilia
13. Argentiina

Roller Derby on nopeasti kasvava urheilulaji, joka rantautui Suomeen vuonna 2009. Suomen maajoukkue on perustettu alkuvuodesta 2011 ja Toronton MM-kilpailut olivat joukkueen ensimmäinen kansainvälinen suurturnaus.

www.rollerderbyworldcup.com
www.rollerderbyfinland.com
www.derbynewsnetwork.com

Fullsteam on Roller Derby Team Finlandin pääyhteistyökumppani.