Meidän tarinamme

Sanotaan, että me suomalaiset olemme urheiluhullua kansaa, ja tämä varmasti monilta osin pitää paikkaansa. Olemmehan me suomalaiset kansaa, joka rakastaa urheilua monin tavoin. Penkkiurheilu, lajien harrastaminen, ammattilaisurheilu ovat meidän tapamme käyttää vapaa-aikaamme. Kuinka usein olet löytänyt itsesi seuraamasta erilaisia lajeja televisiosta tai katsomoista? Lähes jokainen suomalainen on joskus seurannut jotain lajia.

Mutta mistä sitten löytää tietoa urheilusta? Lajeja on useita, mutta uusiin lajeihin tutustuminen voi viedä aikaa. Huomasimme, että liian harvoin on mahdollista löytää erilaisista lajeista tietoa. Halusimme, että tähän tulee muutos. Meidän ajatuksemme oli, että luomme sivuston, josta voit löytää kaikkea mahdollista urheilusta. Urheilu uutiset sekä erilaiset lajit ovat meidän missiomme, joten toivottavasti nautit sivustomme tarjonnasta!

Keitä me olemme?

Lienee aika esitellä meidät, jotka täältä näytön toiselta puolen kirjoittelemme. Olemme joukko ystäviä, joita yhdistää erityisesti yksi asia: rakkaus urheiluun. Toiset meistä nauttivat ainoastaan penkkiurheilusta, toiset puolestaan harrastavat erilaisia lajeja. Aloitetaanpa esittäytyminen.

Riku

Riku on meidän penkkiurheilun kuninkaamme. Riku ei itse urheile, mutta harva tietää urheilusta yhtä paljon kuin hän. Jos jotain urheiluun liittyvää on meneillään, Riku on ensimmäisten joukossa asiasta kärryillä. Hän jos kuka rakastaa urheilua kaikissa erilaisissa muodoissa. Ikää Rikulle on kertynyt jo riittävästi, jotta voidaan sanoa häntä urheilun konkariksi. Keski-ikä on alkanut jo vuosia sitten, mutta se ei ole menoa hidastanut. Fanaattinen penkkiurheilija seuraa herkeämättä erilaisia lajeja kaudesta toiseen.

Riku viettää kesät pesäpallo- ja jalkapallokatsomoissa. Talvisin hän seisoo Salpausselkien luona seuraamassa hiihtoa ja mäkihyppyä sekä istuu jääkiekkokatsomossa. Olympialaiset, MM-kiekko sekä UEFA ovat vaativaa aikaa Rikulle, sillä tuolloin hänen tulee istua tiukasti kotikatsomoissa seuraamassa kisojen etenemistä. Rikulla on kuitenkin ollut onnetar matkassa, sillä kevään 2022 jääkiekon MM-kisat järjestettiin Tampereella, ja tulevat 2023 kisat tulevat myös olemaan Suomessa. Näin Riku pääsee seuraamaan MM-kiekkoa myös katsomoista käsin.

Jaakko

Jaakko nauttii penkkiurheilusta, mutta itse harrastaminen on kuitenkin Jaakon suurin intohimo. Keski-ikä lähestyy kovaa vauhtia, mutta meno sen kuin kovenee. Vuosien varrella Jaakko on kokeillut erilaisia lajeja. Nuorena jääkiekko oli Jaakon suosima harrastus, mutta vuosien varrella Jaakko on juossut maratoneja, osallistunut Eukonkannon MM-kisoihin, käynyt seinäkiipeilemässä ja surffaamassa, sekä paljon muuta. Nykyisin Jaakko on helppoa löytää pururadoilta juoksemasta tai maastopyöräilemässä mitä erikoisemmilla reiteillä.

Jaakon tieto ja taito pohjautuvat sekä urheilun seuraamiseen, että omiin kokemuksiin. Näillä eväillä hän kykenee tuomaan suuren määrän osaamista meidän artikkeleihimme. Jaakon kokemus urheilun parissa näkyy usein artikkeleissamme, sillä kokemuksen syvällä rintaäänellä puhuessa on selvää, että asioihin on perehdytty kunnolla. Jaakko pyrkii aina kertomaan urheilusta harrastajan näkökulmasta, vaikka ajoittain aiheet saattavat mennä myös syvemmälle lajin pariin.

Minna

Minna on nuoruudessaan harrastanut useita erilaisia lajeja, mutta viime vuosien aikana on Minnan tie vienyt lähinnä penkkiurheilun pariin. Minna on tutustunut useisiin erilaisiin lajeihin, joten tietoa hänellä on paljon. Minna rakastaa uusiin lajeihin tutustumista, joten Roller Derby sekä monet muut harrastukset ovat vuosien varrella saaneet Minnan huomion.

Vaikka Minna nauttii uusiin lajeihin tutustumisesta, on hänellä aina aikaa myös vanhoille suosikeilleen. Minna rakastaa rentoutumista pesäpallokatsomossa, sekä sen jälkeistä väittelyä Rikun kanssa siitä, miten peli kulki. Syksyllä alkaa Minnan suosikkiaika, sillä SM-liiga nytkähtää liikkeelle. Minnan rakastama jääkiekko kausi huipentuu keväällä, kun MM-kisat alkavat. Kuten on helppoa arvata, Minnalla on tällä hetkellä kissanpäivät jääkiekon MM-kisojen vuoksi. Kahtena vuotena putkeen Suomi järjestää MM-kisat ja näin myös Minna pääsee helposti kisoja seuraamaan.

Aleksi

Aleksi ei niin välitä penkkiurheilusta, mutta tykkää olla tilanteen tasalla urheilun suhteen. Aleksille urheilu on yksi rakkaimmista asioista elämässä, mikä näkyy niin uutisten seuraamisessa kuin uusien lajien kokeilussa. Kokeilussa ovat olleet muun muassa frisbeegolf sekä padel, mutta myös monia muita lajeja.

Kun Aleksi alkaa puhumaan urheilusta, ei siitä helposti tule loppua. Aiheena voivat olla niin viimeisimmät urheilu uutiset kuin erilaisten lajien historia. Urheilu ei ole ikinä tylsä aihe, kun Aleksi pääsee vauhtiin. Keski-ikä on jo käsillä, mutta virtaa riittää aina urheiluun. Jos uusia lajeja rantautuu Suomeen, on Aleksi niitä jo kokeillut tai aikomassa kokeilla. Ja lopulta hän enemmän kuin mielellään kertoo oman mielipiteensä lajista.