welcome
Urheilu

Tervetuloa sivustollemme

Aivan ensimmäisenä haluamme sanoa, että kiva kun tulit sivustollemme. Koska olet päätynyt tänne, olet todennäköisesti kiinnostunut erilaisista urheilulajeista ja urheilusta ylipäätään. Hienoa, sillä me koemme olevamme urheilufaneja, jotka rakastavat erilaisia lajeja sekä harrastuksena että penkkiurheilijoina. Me seuraamme urheilun ajankohtaisia hetkiä ja pyrimme aina tuomaan aiheesta kuin aiheesta mahdollisimman paljon tietoa lukijoillemme.

Meidät suomalaiset tunnetaan urheiluhulluna kansana. Kun suuria kilpailuja on edessä, olemme me aina sankoin joukoin seuraamassa kilpailuiden etenemistä. Olemme myös huomanneet, että on haastavaa löytää sivustoa, jolla olisi urheilusta maallikon näkökulmasta. Samalla aivan liian usein lajeista ja tapahtumista kerrotaan aivan liian suppeasti. Haluammekin tähän muutoksen. Pyrimme aina kertomaan lajeista mahdollisimman kattavasti, sekä kertomaan viimeisimmistä urheilu uutisista.

Katsauksia lajeihin

Me haluamme kertoa sekä suosituimmista lajeista että vielä hieman tuntemattomammista lajeista. Kun alamme kertomaan erilaisista lajeista, haluamme sinun saavan mahdollisimman hyvän käsityksen siitä, millainen laji on kyseessä. Pyrimme aina kertomaan hieman sekä lajin historiasta, että nykytilanteesta. Lisäksi pyrimme kertomaan lajin ominaisuuksista sekä kaikkein oleellisimmista seikoista lajin suhteen.

Toisinaan artikkelimme voivat käsitellä vähemmän tunnettuja lajeja, kuten Roller Derbyä. Tuolloin pyrimme paneutumaan erityisesti lajin historiaan sekä siihen, miten laji on päätynyt Suomeen. Toisinaan taas kerromme suosituimmista lajeista, kuten jalkapallosta. Vuoden 2021 Mestarien Liiga oli yksi mielenkiintoisimpia jalkapallo kilpailuja, sillä Suomi oli päässyt mukaan kilpailuihin. Jatkossa onkin todennäköistä, että myös Mestarien Liiga näkyy aiheissamme.

Urheilu uutisia

Urheilun saralla tapahtuu koko ajan, joten erityisesti tärkeimmistä uutisista on hyvä pysyä kartalla. Pyrimme kertomaan aina suurimmista asioista urheilun saralla, oli sitten kyseessä esimerkiksi uudet lajit, tulevat kilpailut tai muutokset otteluissa. Tämän kaltaisiin uutisiin pääsisi esimerkiksi se, että myös vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat järjestetään Suomessa. Tai uutiset valituista Olympia kilpailijoista. Vuoden 2021 lopulla jännitettiin millaisilla joukkueilla Leijonat osallistuvat ensin Pekingin Olympialaisiin helmikuussa ja sitten toukokuussa MM-kisoihin.

Ajankohtaisuus on aina avain asemassa. Pyrimme panostamaan urheilu uutisissa viimeisimpiin uutisiin, emmekä niinkään vanhoihin tapahtumiin. Joskus saatamme puhua samasta aiheesta useassa postauksessa, jos aihe on polttava ja kiinnostava sekä meidän, että teidän lukijoiden mielestä.

Miten valitsemme aiheemme?

Me olemme suomalaisia ja kirjoitamme suomeksi. Myös lukijakuntamme koostuu suomalaisista. Näin ollen pyrimme ainakin aluksi keskittämään huomion juuri Suomi urheiluun. Näin voimme tarjota lukijoillemme parhaiten heitä koskettavia artikkeleita. Pyrimme puhumaan suomalaisista joukkueista, sekä suomalaisten menestyksestä niin kotimaisissa kilpailuissa kuin kansainvälisellä tasolla. Lisäksi pyrimme tarjoamaan kattavasti tietoa joukkueista sekä lajien suosiosta.

Vaihtelevat aiheet

Pyrimme kertomaan lähinnä Suomi urheilusta. Saatamme kuitenkin kertoa myös lajeista, joita Suomessa ei pelata tai jotka eivät ole Suomessa erityisen menestyneitä. Joskus saatamme myös esitellä lajeja, joita Suomessa ei harrasteta. Jos näin käy, on syynä lajin erikoisuus tai sen vetovoima. Tänä päivänä suomalaisten on mahdollista harrastaa hyvin monipuolisesti erilaisia lajeja, joten on todennäköistä, että pysymme Suomi urheilun parissa.

Suomalaisten suosikkilajit jääkiekko, jalkapallo, koripallo sekä pesäpallo tulevat todennäköisesti näkymään artikkeleissamme. On myös todennäköistä, että tulemme jossain vaiheessa kirjoittamaan esimerkiksi Roller Derbystä, padelista, sekä muista kohtuullisen uusista lajeista, joita Suomessa harrastetaan.

Viimeisimmät uutiset

On hyvin haastavaa etukäteen kertoa, että millaisia uutisia tulemme kertomaan. Mutta jos ajattelemme esimerkkejä, niin Huuhkajien matka Mestarien Liigan parissa vuonna 2021 olisi ollut aihe, josta olisimme kirjoittaneet. Lisäksi suuria uutisia olisivat olleet jääkiekon MM-kisat Tampereella tänä vuonna.

Lisäksi saatamme kirjoittaa sääntöjen muutoksista, joukkueiden kokoonpanojen muutoksista sekä erilaisista urheiluun liittyvistä tilanteista. Uutisia urheilusta on paljon, mutta luonnollisesti kaikki uutiset eivät ole erityisen mielekkäitä. Pyrimme etunenässä kirjoittamaan aiheista, joiden tiedämme olevan kiinnostavia ja joista meillä on jo tietoa.

Urheilutapahtumat

Suomessa on mahdollista harrastaa erilaisia lajeja ympäri vuoden. Kesäaika on erityisesti jalkapallon, pesäpallon sekä frisbeegolfin kulta-aikaa. Kesäkuukausille osuvat myös Eukonkannon MM-kisat, lukuisat erilaiset maratonit sekä muun muassa Paavo Nurmi Games. Kesä tarjoaa mahdollisuuksia useiden erilaisten lajien harrastamiseen, kun tiet ovat sulia ja aurinko paistaa.

Talvella harrastetaan erilaisia talviurheiluita. Jääkiekko kauden aloittaa SM-liiga, joka starttaa syksyllä, ja loppuu keväällä MM-kilpailuihin. Mäkihyppy on yksi jännittävimmistä lajeista, joita suomalaiset voivat seurata ja harrastaa. Salpausselän kisat ovat hiihto- ja mäkihyppykisat, joihin osallistuu kilpailijoita eri puolilta maailmaa.

Yhteenveto

Haluamme aina tarjota ajankohtaista tietoa, jotta voit pysyä yhtä hyvin urheilu uutisten tasalla, kuin mekin pysymme. Meidän artikkeleistamme saat tietoa urheilulajeista niin yleisellä tasolla, kuin myös pintaa syvemmältä. Pyrimme kuitenkin ennen kaikkea tarjoamaan kattavan paketin tietoa Suomi urheilusta niin lajien kuin tapahtumien osalta.

Toivottavasti nautit artikkeleistamme ja saat niistä paljon irti. Tervetuloa lukemaan!